Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Vasárnapi tanmese – Igaz történet egy kiskutyáról…

- június 2, 2013

2002 karácsonyának táján, egy Los Angeles-i mellékutcában, született egy kiskutya. Anyja kitaszította őt az alomból, mivel mellső lábak nélkül született. A 17 éves Rueben Stringfellow éppen arra járt, és hazavitte a védtelen, nyomorult kis állatkát, akinek esélye sem volt az életre.

kutyasfoto a cikkhez

Édesanyja eleinte nem örült a kis jövevénynek, később azonban nagyon megszerette. Első dolga volt, hogy a kétlábú kutyust megtanította járni. Ehhez több üveg mogyoróvaj, és jó sok türelem kellett. Végül a kutyus, akit Faith-nek, azaz Reménynek neveztek el, két lábra állt.

Azóta is így, ember módjára jár-kel a nagyvilágban. S hogy miért olyan különleges Faith kutyus története? Nos, Rueben és Faith sorra járja a világ hadikórházait, ahol szerencsétlenül járt, sebesült katonáknak ad reményt újra és újra. Hiszen ez a kis állatka puszta megjelenésével, szavak nélkül is arról beszél, hogy lehet értelmes egy élet, amelyet mások megvetnek, és pusztulásra ítélnek.

Az amerikai hadsereg tiszteletbeli tagjává választotta, mert a kutya jókedvet és reményt csempész azokra a helyekre, ahol a reménytelenség és szomorúság az úr.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: