Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Díjat kaptam

- augusztus 26, 2013

Jaj, de nagyon örülök neki! De nem vagyok ám fukar és önző, tovább is adom!

Azért is örülök neki, mert ez által megismerhetek másokat és engem is többen olvashatnak. (oh, ha tízszer ennyi időm lenne olvasásra mennyi blogot nézegethetnék).

Szóval, lássuk csak, hogy is kezdődött ez az egész! Néhány napja nagyon kedves ajándékra bukkantam a blogomon. Az én drága jó bloggerina ikrem, Léna okozott nekem nem kis meglepetést azzal, hogy megajándékozott egy Liebster Blog díjjal. Ez egy olyan díj, amit a kedvenc blogodnak, illetve bloggere(i)dnek adhatsz, jelölheted őket.

Amint említettem nem sok időm van olvasni, különösen más blogokat, de ha időm engedi, a kedvenceimre rápillantok néha. Ezért természetesen őket szeretném ajánlani Nektek. Elsőként Léna világát, amit az én bloggerina ikrem vezet, akitől ezt a kitüntetést jómagam is kaptam. Nem csak azért ajánlom ezt a díjat neki, mert én is kaptam tőle egyet. Nem ám! Azért ajánlom, mert érdekesnek, nagyon humorosnak és mindenképpen egyedinek tartom és szeretném, ha az én olvasóim is megismernék! Illetve meg kell még jegyeznem azt is, hogy Léna annyira tehetséges, hogy nem csak magyarul, de angolul is ír! Akit az angol nyelvű bejegyzések érdekelnek, itt szemezgethetnek közülük.

Ezen kívül még másik két kedvencem jelölöm a díjra, akik szintén kedvesek a szívemnek és gazdájukat igazán tehetségesnek tartom.

liebster-blog

Néhány szabály, amit be kell tartani a jelöléssel kapcsolatban:

1.Linkkel jelöld azt az embert, aki téged jelölt/nevezett a díjra!

2.Válaszolj a 10 kérdésre, amit a neveződ kiírt!

3.Nevezz/jelölj Te is 10 embert a díjra! (Arra figyelj, hogy 200 alatti legyen a követőik száma)

4.Írj Te is kérdéseket az általad jelölteknek!

5.Jelezd a jelöltjeid blogjain, hogy jelölted/nevezted őket!

A szabályokat olvasgatva rájöttem, hogy nem is olyan könnyű, tíz „egyszerű” kérdést feltenni. 🙂 Lehet, hogy viccesen hangzik, de nagyon is igaz. Esküszöm! Azt hiszem, utoljára gyerekkoromban játszottam ilyet, amikor egymás emlékkönyvébe irkáltunk, vagy hasonló játékokat próbáltunk. Szóval igencsak elgondolkodtatott, de azért megerőltettem magam, és ha nem is a legjobb és érdekfeszítőbb kérdéseket sikerült összeválogatnom, de legalább összejött nagy nehezen az a fránya tízes.

Íme a kérdések, amelyeket Lénától kaptam:

 • Mi okból kezdtél blogolni?

Egy másik blog hozta meg az ötletet, amire egészen véletlenül bukkantam rá, egy szimpla hétvégén, de azóta mondhatni megváltozott az egész életem. Újra visszataláltam gyerekkori hobbimhoz, az íráshoz, ami újra célokat adott és érzem,hogy általa több vagyok. De erről már írtam korábban is, úgyhogy elég a részletekből.

 • Mi akartál lenni gyerekkorodban?

Ez érdekes kérdés, mert mostanság jómagam is sokat töprengtem rajta. Olvastam több helyen is, hogy ha még nem tudjuk mi az életcélunk, akkor gondoljuk végig miket szerettünk csinálni gyerekkorunkba, mit játszottunk, mit válaszoltunk arra a bizonyos mi leszel ha nagy leszel kérdésre. Nos én játszottam tanárnénistől kezdve, orvososdin át tévébemondósdit. Nos, egyik sem vagyok, bár tanári diplomát szereztem. Magam megnyugtatásául szolgáljék,hogy írni is szerettem, már egészen fiatalon, úgyhogy remélem, nem lövök mellé nagyon. 🙂

 • Boldog vagy?

Igen. Igények és vágyak mindig felmerülnek, de ez csak jó dolog. Amíg vannak álmaink, amíg többet akarunk és többek akarunk lenni, addig jól vagyunk, úgy gondolom.

 • Miről álmodtál legutóbb?

Azt álmodtam, hogy haza megyek és találkozom a családommal. Ez a kérdés igen aktuális, mivel rövid időn belül készülök haza látogatni és úgy dolgoztam fel ezt a határtalan jóhírt, hogy álmomban már otthon is jártam.

 • Mit olvastál utoljára?

Csíkszentmihányi Mihály Flow c. könyvét olvastam és olvasom, bár emellett van egy- két másik mű is, például a Sikerkalauz (általában egyszerre több mindenbe belekapok).

 • Mit tennél, ha tudnád, hogy nem hibázhatsz? (pénz, idő, tér nem számít).

Azt hiszem, hogy egyfolytában csak írnék, írnék és írnék és ki is adnám a saját munkáimat, már ha annyi pénzem van 🙂 Emellett szívesen üzemeltetnék egy éttermet is. Csak úgy bejárnék minden nap ellenőrizni, besegíteni. Ez lenne a másik hobbim és szenvedélyem az írás mellett. Kell valami, ami a földhöz köt, nem lehet mindig a fellegek felett járni. Vagy mégis?

 • Mit gondolsz melyik az első mellékhelyiség egy nyílvános WC-ben: a bejárathoz közelebbi, vagy távolabbi? (megjegyzés: az elsőt tartják a tisztábbnak)

Szerintem az első a bejárathoz közeli, de érdekes kérdés, ilyesmin még nem gondolkoztam.. Hogy  neked mik nem jutnak eszedbe?! 😀

 • Melyik szemébe nézel annak, akivel beszélsz?

Hogy mit? Ez most egy újabb beugratós kérdés? Mindjárt gyanakodni kezdek és valami mély pszichológiát kezdek el keresni a kérdések mögött 🙂 . Azt hiszem váltogatom, de nem tartom mindig a szemkontaktust, mert az mindkét fél számára zavaró, ha egyfolytában farkasszemet nézünk.

 • Elolvastad a felhasználói feltételeket mielőtt regisztráltál a facebookon?

Rég volt, de azt hiszem nem.

 • Miért?

Nem tudom. Lehet, hogy kellett volna? Lehet, hogy meg is tettem? Tényleg nem tudom.  Most pirulok!

winners

Az én jelöltjeimet itt láthatjátok:

 1. Léna világa
 2. Fénykeresők (Almalevél)
 3. The wolrd of Ildiko

Kérdéseim, az én jelöltjeimnek:

 1. Megtaláltad már az életcélod? Vagy legalábbis jó irányba haladsz, vagy még erősen keresed?
 2. Miért kezdtél el blogolni?
 3. Sok blogot olvasol rendszeresen?
 4. Kedvenc könyve(i)d?
 5. Melyik hírességgel találkoznál szívesen, ha volna rá lehetőséged?
 6. Miért?
 7. Mi lenne az a munka, amit akár ingyen is szívesen végeznél?
 8. Kutyák vagy macskák, netán mindkettő? Melyiket kedveled jobban és miért?
 9. Tudják az ismerőseid, hogy blogot írsz, és mit szólnak hozzá?
 10. Elégedett vagy a jelenlegi életeddel, vagy hiányzik valami?

 

Léna köszönöm még egyszer a megtisztelő jelölést és a kedves szavakat, nem győzőm hangsúlyozni, hogy milyen végtelenül hálás és meglepett vagyok egyszerre!!!

Reklámok

7 responses to “Díjat kaptam

 1. dudahangulena szerint:

  Még egyszer nagyon szívesen!
  Amúgy ne tudd meg, mennyit gondolkodtam, mire kifundáltam a kérdéseket! Az “első wc”-hez csak annyit, hogy egy beszélgetés alkalmával kiderült, hogy valaki ugyanazt a wc-t az iskolában elsőnek gondolja, szerintem meg az volt az utolsó a sorban… A szemes egyik tesóm ötlete, ő azt vette észre, az egyikbe jobban nézünk, mint a másikba.

  • manetti9 szerint:

   Akkor megnyugodhatok, nem csak nekem okoztak fejtörést a kérdések:) Bár az enyémek nem olyan furmányosak, mint a tieid, de azért tényleg nem egyszerű kérdezni. Szegény riporterek 🙂

 2. almalevel szerint:

  Köszönöm a jelölést! Igazán kedves vagy, megleptél vele, nagyon örülök neki és igyekszem minél hamarabb folytatni a játékot. Pillanatnyilag azonban a költözés kellős közepén vagyok, hamarosan erről is érkezik majd egy képes beszámoló, addigis egy hatalmas virtuális ölelés, és gyönyörű szép napot kívánok! 🙂

 3. […] blogja, a türkiztoll, az elsők között jutott eszembe, blogolásom kezdetén akadtunk rá egymásra, és azóta csak […]

 4. Ildiko szerint:

  Sziaaaaaaa! 🙂

  Köszönöm szépen a jelölést, igazán megtisztelő. Kellemes érzés “ezt” találni a blog mailjeim között, rögtön azután, hogy visszatértem a nyári szabadságomról. Ahogy tudom folytatom a játékot én is.
  Szép estét neked!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: