Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Mona Lisa mosolya

- június 12, 2015

“Egész életében a Wellesley Főiskolán akart tanítani. Így tehát mikor egy állás megüresedett a művészettörténeti tanszéken, addig hajszolta, míg fel nem vették. Arról suttogtak, hogy Katherine Wattson – aki frissen végzett az Oakland Állami Egyetemen – ésszel pótolta pedigrébeli hiányosságait. Ezért is tartott a bohém kaliforniai az ország legkonzervatívabb főiskolája felé. De Katherine Wattson nem azért jött Wellesleybe, hogy beilleszkedjen…  Ő azért jött Wellesleybe, hogy valami újat teremtsen.”

monali

Amikor sok lány van összezárva, akkor eleinte nagyon jól elvannak: beszélgetnek, fiúkról csacsognak, barátkoznak és nagyon szeretik egymást. Egy idő után azonban jönnek a kisebb, majd később a nagyobb összezördülések. Elkezdenek pletykálni, féltékenykedni és irigykedni. Kinek van jobb jegye, jobb átlaga, kinek helyesebb a barátja, kinek van több és szebb ruhája és ki a népszerűbb. Egy leányiskolában bizony ezek a dolgok mindennaposak. Hogy mit tud mindezzel kezdeni egy fiatal tanárnő, aki hirtelen belecsöppen ebbe a számára eddig ismeretlen környezetbe?

Végül rend lesz a káoszból? Barátság és béke lesz, vagy örökös veszekedés? Győzedelmeskedik a jó és az igazság?

“A tanárnőm, Katherine Wattson saját elveihez híven élt és nem engedett ebből, még Wellesley kedvéért sem. Utolsó cikkemet neki ajánlom, ennek a rendkívüli nőnek, aki példaként élt előttünk és rábírt minket, hogy más szemmel nézzük a világot. Mire ezt olvassátok, már Európa felé hajózik,  ahol tudom ismét megtalálja majd a ledönteni való falakat, hogy azokat új gondolataival építse majd fel. Vesztesnek, céltalan vándornak titulálták, amiért feladta. De nem minden vándor céltalan! Főként azok nem, akik az igazságot keresik, a hagyományokon túl, a definíciókon túl, a látszaton túl… Sosem felejtjük el!”

Egy jó tanár nem csak okítja, tanítja, de neveli, fejleszti, bátorítja és inspirálja is a diákokat.  Nem csak egy röpke pillanatra átsuhan a diákok életén, hanem egy életre szóló leckéket, igazságokat és bölcsességet tanít nekik. Nemcsak szavakkal tanít, hanem utat is mutat, hogyan lehet, hogyan kell élni. Nem lehetetlen, igenis léteznek jó tanárok. Még manapság is… Erre bizonyíték az alábbi videó.  Mert tanárnak lenni igenis menő! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Nők

Vagány nők klubja

Kisasszonyok

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: