Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Hasznos gyakorlat 9 – A szeretet-játék

- június 24, 2015

Szeresd magadat!
Az egyik legfontosabb, de kellemes és könnyű gyakorlat, amely örömet okoz, örömet fokoz, és minden nap újabb örömélménnyel gazdagít. Ezt a gyakorlatot kár lenne kihagynod, ha szép életet akarsz élni.

letssmile

Szeresd magad, és ezt mutasd is ki! Minden reggel állj a tükör elé, és mosolyogj a számodra legfontosabb, legszeretetreméltóbb emberre. Köszönd meg, hogy benne élhetsz, hogy vele élhetsz, és érezz mély szeretetet iránta. Nézz mélyen a szemébe, hatolj a szívébe, hogy megérezd a mélységes szeretetet benne.
Érezz hálát azért, hogy benne laksz. Napközben, ha munkahelyeden a mellékhelyiségben időzöl, nézz a tükörbe, és széles, őszinte mosolyoddal szeresd önmagad. Használj ki minden alkalmat, hogy szeretet-játékodat gyakorold, nem tudod eltúlozni. Érezd, hogy ennél megfelelőbb testben nem is lakhatnál. Még ha valami hiányossága is van, ez a test akkor is tökéletesen képes kifejezni azt a lelki lényt, aki igazából vagy. Bármilyen gondod merüljön is fel, gondolj magadra, tükörképedre, és mosolyogj magadnak. Ne törődj azzal, amit az emberek mondanak, hogy csak a bolond örül magának. Ez a merev, büszke értelem kijelentése. Igenis örülj magadnak! Neked egyébként sem szükséges normálisnak lenned, neked boldognak kell lenned. Olyan sok szomorú normális embert találsz az utcán, ne állj be soraikba! Légy boldog, hogy életedet varázsolni tudd! Légy bátor, és ne hallgass se a más, se a saját gyáva értelmed kétségeire, főleg abban ne, ami a saját énedet illeti. Mosolyogj magadnak! Örülj magadnak! Akkor észreveszed szemeid mélyén a varázslatos csodás lényt, aki vagy.

Forrás: Sorsnavigátor

További hasznos gyakorlatok:

Az önbizalom fejlesztése

Csendgyakorlat

Bízz magadban

Erdőfürdőzés

Tudatos teremtés

Mantrázz!

Jó reggelt kívánok!

Listaírás, ahogy a buddhisták is teszik

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: