Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Látszat vs. valóság

- augusztus 5, 2015

Néha az emberek felvesznek egy álarcot és a mögé rejtőznek. Így egyszerűbb az élet, mert az a maszk mindent elfed, és nem kell megmutatnod önmagad. Van, hogy a legegyszerűbb álarc egy mosoly. Néha én is elbújok a mosolyom mögé és engedem, hogy csak úgy elteljen a nap és lógathassam a lábam anélkül, hogy bárki is okoskodna. Hiszen ha mosolygok, akkor kevesebb a kérdés. Akkor nem kell magyarázkodnom és nem kell mentegetőznöm. Nem kell a világ tudtára adnom, hogy néha én is lehetek gyenge, magányos, vagy szomorú, ennyi nekem is jár. Nem kell mások orrára kötnöm, hogy honvágyam van, vagy veszekedtem a kedvesemmel, vagy, hogy ostobaságokon aggódom feleslegesen. Elég, ha felveszem ezt a megbízható kis maszkot és máris láthatatlan leszek, mert a mosoly mindent elfed és pajzsként véd meg.

Van persze olyan is, aki ennek tökéletes ellentéte. Aki örökké mogorva képet vág, vagy fapofával képes élni a mindennapjait. Belül azonban vidám, nagyon is, csak épp nem harsogja a többiek fülébe, nincs szüksége arra, hogy világgá kürtölje az örömét. Van, aki egyszerűen, csendesen, odabent éli meg ezeket a nagyszerű érzéseket és így is boldog, hogy megtarthatja az örömeit saját magának.

Nem vagyunk egyformák. Ítélkezni könnyű, főleg külsőségek alapján. Pedig a látszat nem minden. Csupán egy csalóka, tünékeny, furmányos kis trükk, aminek mi földi halandók olyan könnyen képesek vagyunk bedőlni…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: