Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

A sikernek egyetlen titka van

- augusztus 12, 2015

Úgy gondolom, ha valaki, akkor Benedek Tibor tudna mesélni a siker titkáról. A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző mégsem kérkedik eredményeivel, sőt szűkszavúan, nemes egyszerűséggel nyilatkozik. Szerinte a sikernek egyetlen titka van. Hogy mi az? Szerencsére el is árulja. 🙂

Benedek

“Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. 

Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót. 

Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. 

A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszok, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek.

Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Ezekkel mondatokkal Bánhidy András és Paján Viktor “Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát” című könyvében találkozhattunk először, amelyben hat olimpiai és világbajnok (Kőbán Rita, Igaly Diána, Benedek Tibor, Erdei Zsolt, Varga Zsolt, Kozmann György), egy sikeres paralimpikon erőemelő (Sas Sándor), és Magyarország egyik legelismertebb sport-pszichológusa (Imre Tóvári Zsuzsanna) beszélnek a hosszútávú siker titkáról.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Nos, te mennyire akarod? 🙂

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: