Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Pillanatcsillag a filmvásznon

- október 16, 2015

Állandó olvasóim tudják, hogy mekkora rajongója vagyok Hozleiter Fannynak, a mosoly nagykövetének. Legutóbbi bejegyzésem róla talán a Te döntesz című könyvéről szólt, azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán. A mi Mosolykánk azóta férjhez ment és megjelent második kötete, a Lélekkód is. Nemrég hazalátogattam és volt szerencsém megvásárolni ezt a művet és még aznap el is olvastam. A legjobban a Pillanatcsillag című mese ejtett rabul, ami egyszer már szerepelt a vasárnapi tanmesék között is itt a blogon. Olyan igaz, magával ragadó és édes sztori, hogy nem lehet elégszer újraolvasni.

pillcsill

Gyanítom, hogy Fannynak is ez a kedvence saját meséi közül, mert ugyanezen címmel készül mozifilmet forgatni manapság és ehhez az akciójához keres támogatókat is. Néhány napja bukkantam rá a felhívásra és rögtön tudtam, hogy ennek a felhívásnak bizony helye lesz itt a blogon is, hátha még több emberhez eljut a csodás hír.

Mosolyka és férje, Sándor a filmben saját életüket mutatják be. A mindennapi kihívásokat, problémákat és természetesen azt, hogy a sok-sok gond ellenére sem felejtik el megragadni a pillanatok csodáit, hisz mégiscsak ez az élet lényege. A néhány perces filmben betekintést nyerhetünk a csöppet sem hétköznapi páros hétköznapjaiba és meggyőződhetünk róla, hogy a szerelem és a szeretet minden akadályt legyőz. Ez a kisfilm megtanít arra, hogy érdemes a pillanatnak élni és arra is, hogy minden csak nézőpont kérdése. Úgyhogy nincs más hátra, mint kezdjetek el élni! 🙂

Fanny és Sándor vagyunk, társak. Szeretjük a Balatont, és egymást. A csendes csillagos estéket, és az alkotást. Imádjuk a palacsintát, viszont a panaszkodást egyáltalán nem. Az orvosi jóslatokkal egy ideje nem foglalkozunk, s főként a pillanatnak élünk. Nem engedjük, hogy a diagnózisok korlátozzák gondolatainkat, életünket. A múlt, és a jövő helyett inkább a MOSTban élünk, tapasztalunk, hisz rájöttünk ez a miénk, ebben a pillanatban élhetünk meg csodákat. Az élet, s az együtt töltött idő, sok mindent tartogatott – és reméljük tartogat is 🙂 –, számunkra, folyton leckéztetett, tanított, s tanít. Voltunk mélyponton, s szárnyaltunk. Dühösek a másikra, és aggódtunk is társunkért. Volt amiben elbuktunk, de máshol sikert arattunk.

Az alkotás életben tart, és megújulást hoz számunkra. Feszegeti a határainkat. Mivel a „lehetetlent” nem ismerjük, belevágtunk, hogy a filmvászonra varázsoljuk a PillanatCsillagot. Hisszük, hogy képesek vagyunk rá, még ha talán nem is sejtjük mi áll előttünk. Ahogy az életben sem tudjuk, mit hoz a holnap, a következő másodperc, de megyünk, és csináljuk, s amíg lehet ezt együtt tesszük kéz, a kézben. S most katt a videóra, s lásd mint alkottunk most. 

Nemrégiben két csodás interjút is volt szerencsém olvasni ezzel a páratlan párossal. Ha kíváncsi vagy rájuk, ide kattintva elérhetőek:

Nlcafe

WMN.hu – A pillanat mesterei

+1 ráadás:

WMN.hu – Proust kérdőív: Mosolyka

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: