Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Teremts minden nap!

- november 3, 2015

Mivel ma tízmilliószoros nap van, ezért a témánk mindenképp a teremtés lesz és az, hogyan tudunk egy ilyen sok lehetőséget magában hordozó napot minél teljesebben megélni. Egyszer már írtam nektek itt egy rövidke bejegyzést az Időről időre című filmről. Arról a filmről, amelynek főszereplőjéről kiderül, hogy időutazó. Ebbe a rejtélyes dologba és egyben családi örökségbe az édesapja vezeti be, aki bizony maga is képes az időutazásra. Édesapja később elmeséli hősünknek, hogy ő idővel kétszer élt meg minden napot. Egyszer úgy, hogy megtapasztalta a váratlanul érkező eseményeket, másodjára pedig igyekezett hibáit kijavítani, a problémákat elkerülni és a lehető legjobban kiélvezni minden pillanatot. A fiú ezt nagyon jó ötletnek tartotta, ezért ő is elkezdte apja példáját követni. Idővel azonban rájött, hogy létezik még ennél is jobb megoldás. Az, ha kiélvez minden percet, örül minden apró kis örömnek és megél minden pillanatot, vagyis a jelenben, a mában él. Így hősünk élete ezzel a szemléletváltással egy csapásra megváltozott. Boldogabb, kerekebb, teljesebb életet élt.

anagyhold

Azt gondolom, hogy egy ilyen tízmilliószoros napot nem is ünnepelhetnénk jobban, mint hogy megéljük minden pillanatát és megpróbálunk a mában maradni. Nem a múlton rágódni, nem a jövőn aggódni, csak úgy örülni mindennek, ami most van. A legjobb pedig az az egészben, hogy ha egy napot sikerül így megélni, akkor megtehetjük ugyanezt életünk minden egyes napján.

Hogy egy kicsit megkönnyítsem a dolgot, négy támpontot máris adhatok, amire oda kell figyelni: szavak, tettek, gondolatok, érzések. Ezekkel teremthetünk jót és rosszat is, és ha már ilyen nagy dolgokra vagyunk képesek, akkor igyekezzünk inkább a jó irányba tendálni és a pozitív oldalt erősíteni!

Szavak: kevesebb korholás, önvád és szidalmazás, több dicséret, bók és kedves szó.

Tettek: ahelyett, hogy elveszünk és ártunk, inkább adjunk, adjunk, adjunk, szeressünk, öleljünk és csókoljunk.

Gondolat: csak a jóra, csak a szépre koncentráljunk, ami a lelkünket simogatja.

Érzések: szeretet, szerelem, öröm, boldogság. Ha mi boldogok vagyunk, a környezetünkben élők is boldogabbak.

Kellemes teremtő napot kívánok mindenkinek!

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: