Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Nanowrimo filmek # 2 – Angel

- november 20, 2015

Amint azt az Enid című filmmel kapcsolatos bejegyzésemben ígértem nektek, ebben a hónapban a Nanowrimo kapcsán néhány írással összefüggő, írók életét bemutató filmről hozok bejegyzéseket. Enid után következzék hát egy újabb filmes bejegyzés, aminek főszereplője nem más, mint Angel Deverell.

Angel Deverell

Anyja szatócsboltja felett lakik az élénk fantáziával megáldott Angel, aki már gyermekkorában is szívesen ír akár hosszabb lélegzetvételű műveket is. Olyan jó érzéke van az íráshoz, hogy az iskolai fogalmazásai kapcsán még tanárnője is megvádolja, hogy nem is ő írta, hanem könyvekből másolta ki fogalmazványait. Angel cseppet sem törődik ezekkel a vádakkal. Ő már bakfisként is pontosan tudja, hogy mit akar, már akkor az írás tölti ki minden percét.

Nagynénje munkát ajánl neki az Édenkert kastélyban, ám a makacs lány visszautasítja, mondván ő oda nem cselédként akar menni, hanem úrnőként. Álma később valóra is válik, ugyanis befutott és elismert írónőként megveszi az Édenkert birtokot és beköltözik álmai otthonába.

Elszántsága gyakran makacsságban, sőt konokságban mutatkozik meg. Mi sem mutatja ezt jobban, mint amikor a kiadója néhány apró változtatást szeretne munkáiban, ő egyenesen felháborodik ezen és visszautasít mindennemű változtatást. Azt sem bánja, ha nem adják ki műveit, akkor sem hajlandó könyvében egyetlen szót sem átírni. Így végül a kiadó kénytelen fejet hajtani és mindenfajta változtatás nélkül kiadni a művet. Később Angel sok-sok könyvet, sőt színdarabot is ír, így a siker nagyon hamar utoléri.

Felesége kiadója éles kritikát fogalmaz meg vele szemben és ebben a néhány sorban minden benne van, amit igazából el lehet mondani Angel Deverell-ről:

„Mint írónak, nem foghatom pártját, egyetlen könyvét sem tudtam élvezni. De mint nőt, csodálni kezdtem. Bármilyen giccses és abszurd az ízlése, küzdött az álmaiért és megszerzett mindent: sikert, hírnevet, még a szeretett férfit is…”

Azt hiszem, hogy kitartásból, célok kitűzéséből és azok eléréséből Angel mindig is jelesre vizsgázott, ezért nagyon sokat tanulhatunk tőle. Ha egy kis Nanowrimos inspirációra vágytok, akkor jót fog tenni egy kis kikapcsolódás ezzel a filmmel.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: