Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

A karácsony története

- december 9, 2015

Ezt a bejegyzést utómikulásnapi ajándéknak szánom, szíves engedélyetekkel. 🙂 Tudom, tudom, a télapó már vasárnap ellátogatott hozzánk, de olyankor a blogon a vasárnapi tanmesék ideje van, így most egy kis késéssel szeretnék tisztelegni az öreg szakállas előtt.

Néhány éve leltem rá erre a kedves filmre és azóta szorgalmasan meg is nézem mindig, az ünnepi időszakban.

kartör.

A 7 éves Nicolas Lappföldön él szüleivel és kishúgával, akik egy téli estén tragikus balesetben életüket vesztik. A falu lakói úgy döntenek, hogy az árván maradt kisfiút közösen nevelik fel. Így Nicolas minden egyes családnál egy teljes évet tölt és karácsonykor költözik át az új családhoz. Hálából pedig mindig farag apró kis állatfigurákat a gyerekeknek.

Nicolasnak évről évre több munkája akad, a családok bővülnek és egyre több gyereknek kell ajándékot készítenie. De ő nem bánja, apja régi bicskájával szívesen faragja a kis figurákat.

Egy ínséges esztendőben egyik család sem tudja magához venni a kis árvát, így kerül a falu mogorva asztalosához, az öreg Isakkihoz. Hamar kiderül azonban, hogy a goromba öreg nem is olyan goromba és végül nem csak barátságot kötnek, de igazi apa-fiú kapcsolat alakul ki közöttük…

„Pár éven belül a titokzatos ajándékozó a gyermekmesék főszereplője lett. Néhányan esküdtek rá, hogy manókat láttak ajándékot vinni. Mások arra, hogy egy gyerekszerető törpe hozott nekik ajándékot a kéményen át. Olyat is meséltek, hogy angyalok vagy tündérek jártak a falu felett. Szerencsére rám senki sem gyanakodott…”

Kedves történet ez szeretetről, ünnepről, ajándékozásról és ha igazi, gyönyörűséges fehér havas tájban szeretnél gyönyörködni, akkor mindenképpen meg kell nézned ezt a filmet! 🙂

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: