Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Ünnepre hangolódás # 8 – Küldj képeslapot!

- december 10, 2015

Amikor képeslapokról van szó, mindig megemlítem, hogy Kanada azon országok közé tartozik, ahol a legtöbb képeslapot küldik egymásnak az emberek. Igen, még manapság is, amikor olyan divatosak a modern kütyük és a hagyományos, levélpapírra történő írást szélsebesen felváltották az emailek, sms-ek, mms-ek és egyéb üzenetformátumok. Különösen ilyenkor, karácsony táján sokasodnak a képeslapok a kandallók tetején és a reluxák réseibe dugva (erről tavaly képet is mutattam nektek egy karácsonyi bejegyzésben).

Szerintem a képeslapküldés csodálatos hagyomány és a karácsonynál szebb és jobb időszak nem igazán lesz már idén, hogy ápoljuk ezt a szép szokást. Néhány dolog, amit érdemes fontolóra venni, ha képeslapot küldünk:

képeslap

  • Készíthetsz kézzel képeslapot, bár ez hozzám hasonló kézműves barbároknak nem ajánlott. Kivéve, ha a cél az, hogy megnevettesd szeretteidet. Én ehelyett szívesen vásárolok inkább. Nekem már az is nagy öröm, ha a hosszú sorok között bóklászva nézelődöm a szebbnél szebb lapok között és szinte levadászom a legjobb példányokat.
  • Egy egyszerű köszöntés és karácsonyi jókívánság mellé írhatsz szép, személyre szabott üzenetet is, ami még különlegesebbé teszi a lapot. Ha van némi tehetséged és szépérzéked, akkor mehet mellé rajzocska is.
  • Mindközül azonban a legfontosabb, hogy időben add fel! Belföldről egy héttel előtte, külföldről pedig még annál is korábban, hogy biztosan megérkezzen a lapod! Ilyenkor az ünnepek alatt a szokásosnál jóval nagyobb a postaforgalom, ezért gondoskodj róla, hogy időben útra keljenek a képeslapjaid!

Ha idén valami különlegesebbet szeretnél, mint egy szimpla képeslap, akkor figyelmedbe ajánlok egy új alkalmazást. Az ünnepi posta oldalán lehetőséged van, hogy levelet rendelj szeretteidnek a Jézuskától. Kiválaszthatod, hogy gyereknek, felnőttnek, vagy egy egész iskolás/óvodás csoportnak küldöd el a leveleidet, amik szebbnél szebb papírlapon érkeznek majd. Választhatsz egyszerű, mezei levelet, netán jóságbizonyítvánnyal kiegészítettet vagy olyat, amihez karácsonyi ajándékcsomag is jár. Az alkalmazás nem ingyenes, az árak attól függően változnak, hogy melyik extrát választod a levélhez.

Kapcsolódó bejegyzések:

Olvass mesét!

Békés ünnepvárás

Készíts advent naptárat!

Karácsony a kisasszonyokkal

Készíts ajándékot saját kezűleg!

Karácsonyi hálószobák

Illatos karácsonyi mécsestartó

Karácsony a kandalló előtt

Adakozz!

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: