Türkiztoll

Színezd ki vele a hétköznapokat! :)

Year compass – Előtted az év

- december 30, 2016

Már néhány hete letöltöttem ezt a csodás kis füzetet, ám azóta csak szemezgettem vele: „majd karácsony után”, „majd a szabadnapomon, de újév előtt mindenképp”, stb., stb. 🙂 Ma délután végre eljött az ideje, hogy számot vessek az elmúlt évvel és felkészüljek a következőre.

yearcompass_logo

Hogy mire is jó az évtervező? Erre rögtön a kis füzet második oldalán választ is kapunk:

Az évrendezés egy jó szokás. Segítségével tudatosíthatod magadban sikereidet, bánataidat, és rácsodálkozhatsz, mennyi minden történhet egy év alatt. A múltadból tanulva tervezheted meg a jövődet, hogy ne ess időről időre ugyanazokba a csapdákba, és a kezedben tudhasd saját életed irányítását.

A füzet tanácsait követtem, miszerint:

Érkezz meg.

Kapcsolj be halk zenét.

Készíts magadnak egy forró italt.

 Engedd el az összes elvárásodat.

 Ha készen állsz, indulhatunk.

Szabadnapom délutánján elcsendesedtem kisszobámban, meggyújtottam egy gyertyát és halk zenei kísérőnek a csodálatos Susan Boylt választottam, majd nekiláttam a nagy számvetésnek.

theyearahead

A füzet nagyon pozitív élményeket hozott elő belőlem. Az óévvel való számvetés első feladata, hogy elővegyük a naptárunkat és felidézzünk minden fontosabb eseményt. Ezt egyébként is megteszem minden év végén. Mindig örömmel lapozom végig kis kétéves tervezőmet, így tudom áttekintetni, hogy mik voltak az elmúlt év jelentős és kevésbé fontos, mégis nyilvántartott eseményei számomra. Ilyenkor mindig meglepődök, hogy mennyi minden történt és öröm ezeket a pillanatokat újra áttekinteni, hisz néha elveszünk a részletekben és elfelejtünk fontos momentumokat. így sok-sok mosolyt, és persze egy-két könnycseppet is csalt az arcomra a visszatekintés. Jó volt látni, hogy mennyi fejlődésen mentem keresztül, hogyan terveztem el bizonyos dolgokat és hogyan vittem őket – némelyiket egészen könnyen, némelyiket kissé göröngyös úton át – végig.

A naptárlapozgatás után igen kellemes élmény volt az előző év kategóriánkénti – pl. család, munka, otthon, stb. – feldolgozása is. Itt is nagyon meglepődtem, hogy milyen sok dolog felett elsiklok a hétköznapokon. Ennél az oldalnál vált szent meggyőződésemmé, hogy az évtervezés és az elmúlt év áttekintése az egyik legjobb dolog, amit magunkkal tehetünk december végén, január elején.

Hat mondat az előző évemből…

Erre a hat mondatra válaszolva jöttem csak rá, hogy mennyi mindent kaptam. Azt hiszem az elmúlt év számomra minden szempontból a pozitív változások és a fejlődés éve volt.

Ezt az utat szeretném idén is tovább vinni, épp ezért a tavalyihoz hasonló célokat tűztem ki magma elé a 2017-es esztendőre is. Ezúttal azonban még vakmerőbb voltam, követve a füzet tanácsát merek nagyon álmodni. Épp ezért következő évre a bátorság jelszavát választottam. Tudom, hogy nem kell egyedül megküzdenem a szembejövő akadályokkal és képes leszek rá, hogy – talán csak tyúklépésenként, de lassan azért – szembenézzek a félelmeimmel.

Az évtervezőt letöltheted magyarul és angolul is.

Én megosztom mindenkivel, akivel csak tudom, mert remélem, hogy az ő életükben is pozitív változásokat fog elindítani. Van akinek karácsonyra adtam, mások megkapják év végi/újévi meglepiként.

Kalandra fel, boldog, bátor újesztendőt mindenkinek, jó tervezést! 🙂

Te kitöltöd az évtervezőt? Mi a jövő éved jelszava?

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: